Buikslapers
Gio gaat met me mee naar de supermarkt. Ik spreek meerdere mensen aan met vreemde zinnetjes in creatief ‘Portugees’ en krijg een glimlach terug.
Je noemt mij ‘social butterfly‘. Ik ken het begrip niet. Je legt het uit en even later zoek ik het op. In your eyes.
We slapen deze dagen – om strategische redenen – samen in een bed; onder de klamboe, een eiland. Heel normaal, ook nu je bijna achttien bent. Ooit sliep jij elke nacht even bij ons. Grappig dat we nu, op de valreep naar volwassenheid, weer samen slapen; buikslapers.
Ik zie mezelf niet als sociaal maar zoek vaak en actief naar gekke geesten en vreemde interacties. Dat verandert niet als ik samen ben. Ik hoop dat je ziet dat het energie geeft en verrassingen brengt.
Je moet ‘herren’ op maatschappijleer. Ik blader door het boek en zie de geijkte onderwerpen. Ijken of eiken Gio? Ik denk dat je alleen maar hoeft te ijken op jezelf; ikken?
De maatschappij kan hard binnenvallen. Dat heb ik zelf onlangs opnieuw ervaren. Ik kon het moeilijk naast me neer leggen omdat het te agressief en bedreigend was in een maatschappelijk klimaat waar elementaire logica ver te zoeken is. Ik heb mijn eigen weg gevolgd om mijzelf en ons te beschermen. Ik ‘wist toen niet beter’ maar volgde mijn principes en de logica. In retrospect, had ik het bij het rechte eind.
Ik hoop dat jij ook je eigen koers kunt varen en de balans zult vinden tussen volgen en leiden. Evenwicht, heb je genoeg, zoals ik ook gisteren weer zag, klauterend over die rots en salto’s makend.
NS
Wat weet je over buikslapers Gi?
NNS
Ik heb een citaat bijgevoegd. Ik las het vanochtend. Als reactie op jouw ‘social butterfly’ :)
NNNS
Gisteren gebruikte Luca het woord ‘complottheorie’. Dit woord herbergt een vooroordeel, een impliciet ‘onjuist’. In de wetenschap ontwikkelen we een theorie die we vooraf laten gaan door hypotheses. Een soort van aannames die we vervolgens gaan toetsen, falsifiëren. Zo vormen wij theorie, dat is wetenschap bedrijven. Zodra een beleidsmaker of uitvoerder het woord complottheorie in de mond neemt moet je vragen gaan stellen. Als direct antwoord en documentatie wordt onthouden dan .. weet je genoeg.